Welke cirkelzaag heeft u nodig?

Kies de juiste cirkelzaag

Een zaag is een zaag zou u zeggen? Fout! Het is ontzettend belangrijk dat u de juiste machine gebruikt voor de juiste opdracht. Daar weten wij bij CDIE alles vanaf! Alleen al tussen cirkelzagen zitten grote verschillen. Een handcirkelzaag is bijvoorbeeld heel anders dan een cirkelzaagmachine voor metaal. Lees daarom dit blog en leer meer over de verschillende soorten cirkelzagen en waar u ze voor kunt gebruiken.

De handcirkelzaag

Een handcirkelzaag is misschien wel de bekendste cirkelzaag. Deze is uitermate geschikt voor het zagen van houten balken en platen. Bovendien is de zaag klein, gemakkelijk in gebruik en eenvoudig mee te nemen naar de werkplaats. U heeft de keuze tussen een elektrische zaag of een handcirkelzaag met accu. Ideaal wanneer u geen stopcontact in de buurt heeft! Er zijn ook handcirkelzagen voor steen of metaal. Deze maken gebruik van water om het zaagblad af te koelen. Want door deze materialen wordt de zaag heel heet.

Tafelcirkelzaag

Een tafelzaag is ideaal voor grotere platen. Bovendien kunt u de zaag bij een zaagtafel vaak kantelen. Hierdoor maakt u heel eenvoudig schuine kanten. Een tip: zorg dat u een stofzuiger aan kunt sluiten op de afvoer van de zaagtafel bij het zagen van hout. Hierdoor is het opruimen van het stof en zaagsel een stuk minder werk. Met een tafelcirkelzaag duwt u het materiaal richting de roterende zaag. Gebruik een hulpstuk om het laatste stuk door de zaagmachine te duwen. Zo voorkomt u ongelukken.

Een invalcirkelzaag

Deze zaag lijkt op een handcirkelzaag. Het grote verschil is echter dat u met een invalcirkelzaag in het midden van het materiaal kunt beginnen met zagen. Daarnaast is een invalcirkelzaag vaak geschikt voor verschillende materialen, zoals tegels, plastic, hout en metaal.
Uw verschillende cirkelzagen en andere materialen wilt u natuurlijk wel netjes en overzichtelijk opbergen. Dus lees hier meer over een werkplaatsmodule om uw gereedschap te organiseren!