Hier moet u op letten bij het kiezen van zonwering

Nieuwe zonwering die bij uw woning past

Wilt u zonwering installeren? Dan wilt u natuurlijk wel zonwering die precies past bij uw woning. Het is mogelijk om zelf de zonwering te installeren. Maar zonwering laten installeren in Nieuwegein door een professional is ook een optie. Voor het zover is, moet u eerst kiezen welke zonwering u precies wilt. Er is tegenwoordig zo veel keuze! Lees hier alles over de verschillende mogelijkheden.

Binnen- of buitenzonwering

Grofweg kan een verdeling gemaakt worden tussen twee soorten zonwering. Namelijk zonwering voor binnen of voor buiten. Het verschil spreekt voor zich: binnenzonwering wordt in huis aangebracht en buitenzonwering bevestigt u aan de buitenkant van het pand. De meeste mensen weten wel naar welke soort zonwering ze op zoek zijn. Dus dit is een goed startpunt bij het kiezen van passende zonwering.

Veel voorkomende soorten zonwering

Wanneer u online zoekt naar verschillende soorten zonwering ziet u soms door de bomen het bos niet meer. De ene website promoot rolluiken en een ander is weer gespecialiseerd in zonneschermen. Voor een helder overzicht zetten wij veel voorkomende soorten zonwering op een rij. Zo kunt u zelf afwegen wat bij u past.

  • Rolluiken: volledig verduisterende buitenzonwering door een verticaal luik voor het raam.
  • Screens: buitenzonwering van stof, die via een rails naar boven en beneden gaat. Dit is niet volledig zonwerend.
  • Zonneschermen: buitenzonwering die horizontaal uitklapt. Hierdoor ontstaat buiten een plek in de schaduw.
  • Markiezen: klassiek uitziende zonneschermen met een ronde vorm.
  • Gordijnen: veelgebruikte binnenzonwering van stof. Verkrijgbaar in verschillende diktes.
  • Lamellen en jaloezieën: binnenzonwering van verticale of horizontale stroken die open en dicht gedraaid kunnen worden om de mate van verduistering aan te passen.
  • Shutters: binnenzonwering van houten latten. De opening kan aangepast worden om de mate van verduistering bij te stellen.

Heeft dit overzicht u geholpen bij het kiezen van de juiste zonwering? Neem dan contact met ons op. Wij horen graag van u!