Een LED dimmer installeren

Zelf uw LED dimmer installeren

U heeft een LED dimmer gekocht en weet niet hoe u deze moet installeren. Of u bent van plan om een LED dimmer te kopen en zoekt alvast wat extra informatie. Goed dat u dan dit blog leest! Wij vertellen u graag meer over het stap voor stap installeren van LED dimmers. Wel willen we u waarschuwen: werken met elektriciteit kan gevaarlijk zijn. Heeft u hier geen ervaring mee? Dan kunt u altijd een specialist inschakelen om uw LED dimmer te komen installeren.

Welke LED dimmer heeft u?

Het is belangrijk om eerst goed te kijken welke LED dimmer u heeft gekocht. Zo zit er bijvoorbeeld verschil tussen een fase aansnijdende en een fase afsnijdende dimmer. Ook moet u uitzoeken hoeveel watt aan LED lampen u gaat aansluiten op de dimmer. Zorg dat dit het maximale vermogen van de dimmer niet overschrijdt.

Uw LED dimmer installeren

Wij leggen uit hoe u stap voor stap uw LED dimmer kunt installeren. Dit is de uitleg voor het installeren van de fase aansnijdende dimmer. Wilt u de fase afsnijdende dimmer installeren, dan kunt u de stap met de jumpers overslaan. De eerste, zeer belangrijke stap: zorg dat de stroom uitgeschakeld is en dat er geen spanning meer op de stroomgroep staat! Als dat geregeld is, kunnen we beginnen:

  1. Haal de ronde knop en het afdekplaatje van uw dimmer
  2. Zet de jumpers, de zwarte blokjes, op de goede stand voor optimale dimbaarheid van uw LED verlichting
  3. Zet de nuldraad en de fasedraad vast
  4. Zet de stroom er weer op en controleer of uw LED lampen en de dimmer naar behoren werken
  5. Plaats het afdekplaatje en de ronde knop weer terug.

Wat wilt u nog zelf leren installeren? Neem gerust contact met ons op en laat het weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *