Aandachtspunten bij airconditioning installatie

Waar op letten bij airconditioning installatie?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om airconditioning in huis te nemen. Logisch, want een airco zorgt ervoor dat u het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat heeft. In de zomer kunt u de airco gebruiken om de ruimte te koelen en in de winter om de ruimte te verwarmen. Ideaal toch? Maar hoe wordt airconditioning geïnstalleerd? Wij behandelen in dit blog waar u op moet letten bij het installeren van een airco. Lees snel verder om problemen te voorkomen.

De elektra

Afhankelijk van het type airco, zit er aan de rechterzijde van de buitenunit een standaard snoer voor de voeding van ca. 3 meter. Het is belangrijk dat er binnen dit bereik een geaard stopcontact aanwezig is of eventueel een verlengsnoer. Heeft u een split-unit airconditioning met een vermogen van 7.0 kW of hoger? Dan zijn er aanpassingen in de meterkast nodig. Hier kunt u een elektricien voor inschakelen.

De doorvoer

Er is een doorvoer naar buiten nodig. Bij steen, beton of gewapend beton moet er watergekoeld geboord worden. Moet het gat naar buiten in het dak gemaakt worden? Dan is er een dakdoorvoer nodig.

Condenspomp nodig?

Elke split binnenunit zorgt voor het onttrekken van vocht uit de ruimte. Het vocht wordt in een condensbak in de binnenunit opgevangen en vervolgens via een condensslang afgevoerd. Maar moet het water naar boven afgevoerd worden? Dan is er een condenspomp nodig. De condenspomp zorgt ervoor dat het vocht naar boven wordt gepompt, bijvoorbeeld via het dak.

Vraag een specialist

Wilt u er zeker van zijn dat de airco goed geïnstalleerd wordt? Dan kunt u het beste een specialist in airconditioning installatie inschakelen. Een specialist weet precies welke aandachtspunten belangrijk zijn.

Heeft u nog vragen over airconditioning installatie? Of weet u een interessant onderwerp waar wij over kunnen schrijven? Laat het ons weten door een bericht achter te laten via het contactformulier. We zijn benieuwd!