Nut: nu uw warmtepomp kopen

Noodzaak: fossiele energie vrijwel op en onbetaalbaar

2022 is nog maar net onderweg en we worden ingehaald door de toekomst. Als het gaat om energie staat het water ons aan de lippen. Het klimaat warmt op, de zeespiegel stijgt en de fossiele energie is bijna niet meer te betalen. Wat kunnen we doen? Nee: wat MOETEN we doen? We moeten verduurzamen. Bij zowel nieuw te bouwen woningen, maar vooral bij energieverslindende oudere woningen en bedrijfspanden. Eén van de groene en duurzame alternatieven is de warmtepomp. Er zijn drie soorten. In dit blog vertellen we u over de verschillen hiertussen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Hybride warmtepomp

Overstappen naar groene energie durft nog niet iedereen, maar nu de nood hoog is, moeten we ons over die schroom heen zetten. De eerste warmtepomp waarmee u kennismaakt, is de hybride warmtepomp. Die is uitstekend te combineren met een bestaande cv-ketel. Uw (veel te prijzige) gasverbruik gaat dan al met 70% omlaag. Uw stroomverbruik stijgt daarentegen wel, maar het is in ieder geval een goed begin. Maar wij vinden dat het beter kan. En dat kan met pomp 2: de elektrische warmtepomp

Elektrische warmtepomp

De elektrische warmtepomp gebruikt de buitenlucht als ‘energiebron’. Gas is hierbij niet meer nodig. De elektrische warmtepomp kunt u aan de dakrand, aan de gevel of in de tuin van uw woning plaatsen. Op deze manier kan deze zoveel mogelijk buitenlucht opvangen. Het binnendeel van de elektrische warmtepomp kan bij sommige modellen op grote afstand van het buitendeel worden geplaatst. Dus op een plek waar hij geen hinder geeft. U snapt, na oplossing nummer 2, is er uiteraard een nóg betere oplossing: de Lucht/water warmtepomp!

De lucht/water warmtepomp

De meest duurzame warmtepomp is de lucht/water warmtepomp. Deze pomp geeft warmte af aan het water dat u gebruikt om de radiator of de vloerverwarming in huis aan te sturen. U kunt het warme water ook gebruiken voor uw douche of er de afwas mee doen. De lucht/water warmtepomp bestaat dan uit 3 delen: een binnendeel, een buitendeel en een boilervat.

Koopt u nu ook een warmtepomp?

Wij hopen dat u nu ook snel de overstap maakt naar een duurzame manier van uw pand verwarmen met een warmtepomp. Wij hopen dat de informatie over de 3 soorten warmtepompen die we hierboven beschreven daarbij helpt. Weet u dan ook al welke soort warmtepomp de beste keuze voor u is? Als u dat weet, is het alsnog verstandig om eerst nog even te informeren bij een vakman of hij dezelfde mening is toegedaan. Heeft u hulp nodig in uw zoektocht naar een betrouwbare leverancier die u hier meer over kan vertellen? U kunt hiervoor uiteraard ook contact met ons opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *