Ventilatiesysteem installeren in 3 stappen

Zelf een ventilatiesysteem plaatsen

Een ventilatiesysteem is een waardevolle toevoeging aan uw woning. Het zuivert de lucht en zorgt voor de toevoer van frisse lucht. Zo creƫert u heel eenvoudig een aangename en gezonde leefomgeving voor uzelf en voor uw huisgenoten. De aanschafprijs van een ventilatiesysteem is gelukkig ook nog best te overzien. Kiest u ervoor om deze te laten installeren door een professional, dan betaalt u daar natuurlijk ook nog voor. Wij helpen u om op de kosten te besparen. In dit blog leggen we uit hoe u zelf een ventilatiesysteem kunt installeren.

Stap 1: Boor de ventilatiekanalen

Een ventilatiesysteem heeft ventilatiekanalen nodig. Heeft u een binnenunit? Dan moet u dus een gat in de muur boren. Let erop dat u de gaten recht of iets schuin boort, zo voorkomt u dat er regen in het kanaal valt en zorgt u dat eventuele condens goed afgevoerd kan worden. Let op: alleen een ventilatiesysteem D heeft ventilatiekanalen nodig. Gaat u een C of C+ systeem installeren, dan gaat de luchttoevoer via roosters boven ramen en deuren. In dat geval hoeft u dus geen ventilatiekanalen te boren.

Stap 2: Monteer de airco

Plaats de unit volgens de instructies van de leverancier. U kunt het ventilatiesysteem aan de wand of aan het plafond bevestigen.

Stap 3: Plaats de ventilatiekanalen

Begin met het plaatsen van de buitenleidingen voor luchtaanvoer en -afvoer. En werk vervolgens richting de ventilatie unit. Daarna kunt u de binnenleidingen aansluiten. Verbind de verschillende kamers van het huis met het ventilatiesysteem door de ventilatiekanalen af te takken. Gebruik hiervoor een collector of een verdeelkast. Daarna kunt u de ventilatiekanalen afwerken met roosters.

Wilt u het ventilatiesysteem toch liever laten plaatsen door een professional? Dat kan natuurlijk ook! Neem dan gerust contact met ons op. Dan verwijzen wij u door naar een betrouwbare en betaalbare specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *