Gootsteen verstopping oplossen in 15 minuten

Gootsteen ontstoppen

Is uw gootsteen verstopt? Dan is de kans groot dat het probleem zit bij de zwanenhals. Dit is het bochtige deel van de buizen onder de gootsteen. Het wordt ook wel de sifon of het waterslot genoemd. Vuil hoopt zich vaak op in de grootste bocht, waardoor de gootsteen verstopt raakt. In dit blog leest u stap voor stap hoe u de zwanenhals kunt schoonmaken. Zo is de verstopping in 15 minuutjes verholpen! Het enige dat u hiervoor nodig heeft, is een emmer en een schuursponsje.

Stap 1: het verwijderen van de zwanenhals

Het eerste dat u moet doen, is een emmer onder de zwanenhals zetten. Zo voorkomt u dat het water en het opgehoopte vuil op de grond terecht komen. Om de zwanenhals te verwijderen, moet u eerst de wartels (de plastic ringen aan de boven- en onderkant) losdraaien. Wees voorzichtig, want hier zit water in.

Stap 2: schoonmaken

Wanneer alle onderdelen los zijn, kunt u ze stuk voor stuk poetsen met het schuursponsje. Als het goed is, komt hierbij vuil en haar vrij. Dit is waarschijnlijk de oorzaak van de verstopte gootsteen.

Stap 3: onderdelen terugplaatsen

Is alles schoon? Plaats de zwanenhals dan weer terug op zijn plek en draai hem stevig vast met de wartels. Laat de emmer nog even staan. U kunt nu zachtjes de kraan aanzetten om te kijken of de onderdelen goed vastzitten en niet lekken. U kunt ook direct testen of de verstopping verholpen is.

Probleem opgelost?

Loopt het water in de gootsteen weer weg zoals het hoort? Mooi! Heeft u nog steeds last van een verstopte gootsteen? Dan bevindt het probleem zich verderop. In dat geval moet u de ontstoppingsdienst bellen. Ga niet zelf aan de slag en gooi ook geen ontstoppingsmiddel door de gootsteen. Het risico op beschadigingen aan de riolering is te groot.

Heeft dit stappenplan u geholpen met het verhelpen van de verstopping? Laat dan gerust een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *