Mat of dof maken van natuursteen

Hoe kunt u natuursteen mat maken?

Een natuursteen vloer is niet alleen mooi, maar ook nog eens veelzijdig. U kunt een natuursteen vloer namelijk volledig aan uw wensen aanpassen. Verschillende soorten natuursteen hebben verschillende kleuren en uitstralingen. Maar bij de meeste soorten kunt u de glans van de vloer aanpassen aan uw smaak. Door een vloer te zoeten geeft u natuursteen een matte afwerking. Lees hier meer over de voordelen van het mat of dof maken van natuursteen tegels en over proces van zoeten.

Natuursteen zoeten

De beste manier om natuursteen mat te maken, is door de tegels te schuren en verzoeten. Verzoeten is de laatste fase van het schuurproces. Gebruik hiervoor een schuurschijf met een fijne korrel, die geschikt is om te gebruiken op natuursteen. Door de vloer licht te zoeten, krijgt de vloer zo min mogelijk glans. Wilt u toch liever een glanzende afwerking? Dan kunt u de vloer donker zoeten. Na het zoeten van natuursteen is het aan te raden om de vloer af te werken met een beschermlaag. Dit kan door de vloer te impregneren of te coaten. U zult zien dat uw natuursteen vloer er na het schuren, zoeten en impregneren weer uitziet als nieuw. Er zijn veel soorten natuursteen die u kunt zoeten, zoals granito, leisteen of Belgisch hardsteen.

Voordelen van een matte vloer

U kunt uw natuursteen verzoeten, omdat u een matte afwerking nou eenmaal mooier vindt dan een vloer met een hoogglans afwerking. Maar er zijn ook andere redenen om te kiezen voor een doffe vloer. Wij zetten de voordelen van een matte vloer voor u op een rij:

  • Doffe tegels zijn minder glad, dus u voorkomt valpartijen
  • Een gezoete vloer slijt minder snel dan een gepolijste vloer
  • Door te schuren en te zoeten verwijdert u krassen en beschadigingen
  • Bij het zoeten bepaalt u zelf in welke mate uw vloer glanst

Dus wilt u uw natuursteen vloer mat maken? Kies er dan voor om uw vloer te laten zoeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *