Belgisch hardsteen geeft je vloer een authentieke uitstraling

Unieke steensoort uit de Belgische Ardennen

Belgisch hardsteen is een steensoort uit de Belgische Ardennen, die je vloer een bijzondere en authentieke uitstraling geeft. Belgisch hardsteen heeft een blauwgrijze kleur en staat ook wel bekend als blauwsteen of arduin. Elke specifieke steen heeft een lange geschiedenis, die terug kan gaan tot 345 miljoen geleden. In die tijd werden de Ardennen overspoeld door een tropische zee. De organische materie die toen is ontstaan en nu nog in Belgische hardsteen zit, geven de stenen hun unieke kleur, ergens tussen grijsblauw en grijszwart. De kenmerkende fossielen en schelpjes in de structuur is echt alleen bij Belgisch hardsteen te vinden. Er zijn wel andere soorten hardsteen die erop lijken, maar die zijn meestal veel vlakker van kleur en missen de bijzondere blauwe kleur. De unieke uitstraling van Belgisch hardsteen heeft iets industrieels en de stenen kunnen gezien worden als een kleine archeologische wondertjes. De stenen zijn in de loop van miljoenen jaren gevormd door fossielen van zeedieren in combinatie met het mineraal calciet. Met een vloer van Belgisch hardsteen kies je dus altijd voor een natuurlijke vloer met een unieke uitstraling. Elke tegels is namelijk uniek.

Voordeel van Belgisch hardsteen

Een bijzonder groot voordeel van Belgisch hardsteen ten opzichte van graniet is dat het voor een groot gedeelte uit kalk bestaat. De blauwsteen biedt daardoor betere bewerkingsmogelijkheden dan graniet. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om kleur en structuur van elke tegel goed op elkaar te laten aansluiten. Daarnaast heeft Belgisch hardsteen een behoorlijk grote buigsterkte. Hierdoor barst of scheurt het materiaal niet snel, wat natuurlijk ook een groot voordeel is bij de verwerking.
Omdat Belgisch hardsteen minder hard is dan graniet, kunnen de stenen in eerste instantie wat sneller bekrast en bevlekt raken. Deze kleine beschadigingen zijn echter slechts oppervlakkig en verdwijnen na verloop van tijd weer.

Kies voor maatwerk van Belgisch hardsteen

Heb je bijzondere wensen? Natuursteen Drunen biedt Belgisch natuursteen op maat, zodat wij aan je eisen kunnen voldoen. Wij maken niet alleen vloeren, maar bijvoorbeeld ook tafelbladen en vensterbanken voor je op maat. Ook de omranding van kozijnen en raamwerken (stofdorpels en waterdorpels) maken wij op maat. Bij de vervaardiging van dorpels wordt vaak gekozen voor Belgische hardsteen. Heb je zelf een ontwerp gemaakt? Dan bekijken wij samen met jou of het realiseerbaar is om het vervolgens voor jou te maken en te leveren!

Bekijk zelf of hardsteen uit Belgiƫ bij past bij uw wensen

Twijfelt je nog over een vloer van Belgisch hardsteen in je woning? Of weet je niet precies welke structuur hardsteen nu het beste past bij de rest van je woning? Kom dan gerust naar de showroom van Natuursteen Drunen. Daar bekijk je met eigen ogen de verschillende soorten hardstenen vloeren uit de Ardennen. Dat maakt het eenvoudiger te kiezen voor de vloer die je huis, terras of vloer een mooi en chique uiterlijk geeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *