Wat te doen bij een kapotte deur

Uw deur is kapot

Wanneer u thuiskomt na een lange dag is het laatste waar u op zit te wachten een kapotte deur aantreffen. De deur gaat bijvoorbeeld niet meer goed open of het glaswerk in uw deur is kapot gegaan. Het kan dan zijn dat er een poging tot inbraak is gedaan, of uw deur is versleten door ouderdom. Op welke manieren kan uw deur kapot zijn en wat kunt u er dan aan doen om dit te repareren? Wij vertellen er in dit artikel meer over.

Het slot werkt niet meer

Het kan natuurlijk gebeuren dat uw slot niet meer werkt. Een slot in een deur wordt regelmatig gebruikt, dus het is niet gek dat dit na een tijd versleten raakt. U kunt dit voorkomen door uw slot zo goed mogelijk te onderhouden met de daarvoor bestemde middelen. Wanneer uw slot versleten is zijn er verschillende manieren om het repareren, afhankelijk van de situatie. Het goede nieuws is dat uw slot vaak niet helemaal vervangen hoeft te worden. Vaak kunt u het versleten onderdeel los kopen bij een hang- en sluitwerk leverancier.

Het glaswerk is kapot

Wanneer u glaswerk in uw deur heeft is het natuurlijk mogelijk dat dit kapot gaat. Mogelijke oorzaken zijn dat de deur hard is dichtgeslagen, iets er tegenaan is gekomen waardoor de ruit kapot is gegaan, of door vandalisme. Wanneer het glaswerk in uw deur kapot is kunt u een glaszetter inschakelen om het glas te vervangen.

De scharnieren of het deurbeslag is versleten

Ook de scharnieren of het deurbeslag kunnen versleten zijn. Gaat uw deur erg stroef open en dicht, dan is er een grote kans dat dit ligt aan de scharnieren of het deurbeslag. Dit kan voorkomen worden door goed onderhoud aan deze onderdelen. Zijn de scharnieren of het deurbeslag bij uw deur versleten? Dan kunt u een specialist inschakelen om deze onderdelen te leveren en af te stellen.

Vond u dit artikel interessant? Lees dan ook eens onze andere berichten.