3 voordelen van een betonvloer in de keuken

Niet alleen voor bedrijven

Veel mensen denken dat een betonvloer alleen geschikt is voor bedrijfspanden zoals loodsen en werkplaatsen of garages. Maar dat is zeker niet het geval. U kunt een betonvloer ook gewoon in uw woning laten storten. Ook voor een keuken is het materiaal zeer geschikt. U profiteert dan bovendien van een flink aantal voordelen. Wij vertellen in dit blog meer over de voordelen van een betonvloer in de keuken.

1. Past bij de laatste woontrends

Een betonvloer in de keuken past helemaal bij de laatste woontrends. Vooral in een industriƫle keuken staat het ontzettend mooi. De industriƫle stijl haalt zijn inspiratie uit, zoals je waarschijnlijk al verwacht had, bedrijfspanden. Een betonvloer hoort hier zeker bij. De stijl is veel terug te zien in de keuken, waar hij gecombineerd wordt met houten keukenkastjes (of kastjes met een betonlook), muren van baksteen en metalen accessoires. Ook bij keukens in andere stijlen staat een betonvloer mooi. Zo past de strakke, naadloze uitstraling van beton ook perfect in een moderne keuken.

2. Met een goede afwerking zeer slijtvast

Een tweede voordeel van een betonvloer in de keuken is het feit dat het een zeer sterk materiaal is, en erg slijtvast is als u het goed laat afwerken. Dit afwerken gebeurt door de vloer te vlinderen. De bovenste laag van de vloer wordt opengeschuurd, en er wordt een slijtlaag overheen gestrooid. Die laag wordt weer met de vlindermachine in de vloer gedraaid. Er kan dan ook een kleurpigment toegevoegd worden, om het beton een kleur te geven. Dit proces zorgt ervoor dat de vloer erg sterk en slijtvast wordt. Hij kan dus zeker tegen een stootje!

3. Makkelijk schoon te maken

Tenslotte is het nog heel makkelijk om een betonvloer in de keuken schoon te houden. Heeft u hem laten vlinderen, dan kan vocht en vuil er dus helemaal niet goed intrekken. Daarbij is hij naadloos, wat betekent dat er geen naden zijn waar vuil in terecht kan komen. De vloer is dus snel schoongeveegd. Genoeg redenen dus om te kiezen voor vloeren van beton in de keuken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *