Traprenovatie nodig? Zo pakt u dat aan!

Traprenovatie, een duurzame oplossing

Wanneer uw trap aan het slijten is dan kunt u er natuurlijk voor kiezen om een hele nieuwe trap te laten installeren. Maar een traprenovatie is ook een goede en daarnaast meer duurzame oplossing. Door een aantal aanpassingen heeft uw trap binnen de kortste keren een nieuw, fris uiterlijk. Maar waar moet u op letten bij een traprenovatie, en hoe pakt u dit eigenlijk aan? Wij vertellen het u in dit blog.

Bespaar kosten door uw trap te schilderen

Een traprenovatie hoeft echt niet meteen in de duizenden euro’s te gaan lopen. Een vers likje verf kan het uiterlijk van de trap al meteen een flinke upgrade geven. Kies voor stootvaste verf die goed bestand is tegen loopsporen. Uiteraard kunt u zelf aan de slag gaan met verf en rollers, maar wanneer u geen ervaren schilder bent is het verstandiger om een professional in te huren voor deze klus. Het is immers zonde van het geld dat u hebt geïnvesteerd in verf en schilderspullen als u vervolgens niet tevreden bent over het eindresultaat.

Overzettreden in verschillende materialen

Heeft u een dichte trap, en wilt u deze graag het uiterlijk geven van hout, vinyl of laminaat? Schakel dan een professional in om uw trap te laten voorzien van overzettreden. De meeste gekozen houtsoort voor trappen is eikenhout. Dit is namelijk erg stevig en zal niet snel gaan splinteren. Een traprenovatie met hout kost wat meer dan een traprenovatie met laminaat, maar hout heeft dan ook een langere levensduur. Zo zal laminaat ongeveer 15 jaar mooi blijven, terwijl een houten trap wel tot 25 jaar mooi kan blijven! Door te kiezen voor houten overzettreden geniet u dus langer van een mooie trap.

traprenovatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *