Biedt payroll uw werknemers voldoende zekerheid?

Bij wie kunnen uw werknemers terecht?

Als u kiest voor payroll bent u als ondernemer nog wel de baas op de werkvloer. Maar feitelijk zijn uw werknemers dan in dienst van het payrollbedrijf. Zij betalen immers de salarissen en verzorgen de personeelsadministratie. Zorgt dat niet voor misverstanden bij uw werknemers. want als er iets is: bij wie kunnen ze dan terecht met hun vragen en problemen? Met andere woorden: Biedt payroll uw werknemers voldoende zekerheid? Wij deden navraag bij een aantal bedrijven dat werkt met payrolling . Onderstaand leest u onze bevindingen.

Sfeer op de werkvloer

Is payroll van invloed op de sfeer op de werkvloer? Als de sfeer goed is, voelt iedereen die werkt bij een bedrijf zich veilig, gewaardeerd en welkom. Is dat niet het geval? Dan kan dat tot ziekteverzuim of burn-outs leiden. Ook kunnen scheve verhoudingen tussen collega’s ontstaan, of zelfs ruzie, of irritaties. Elk bedrijf van enig formaat moet een vertrouwenspersoon of een bedrijfsarts hebben bij wie uw medewerkers bij problemen terecht kunnen. Maar hier gaat het nog wel eens mis. Worden klachten weggewuifd? Of is er niemand bij wie ze terecht kunnen met vervelende gevoelens, zorgen of medische klachten? Weet dat u met payrollen gegarandeerd deze mogelijkheden biedt voor uw personeel!

Payrollbedrijf lost medewerkers problemen op

Bij payrolling besteedt u het juridisch werkgeverschap uit aan een payrollbedrijf. De dagelijkse regie ligt zeker nog wel bij u, maar alle andere zaken worden voortaan geregeld door het payrollbedrijf. Denk aan de loonadministratie, de personeelsadministratie en de Arbo-administratie. Loopt een medewerker tegen een burn-out aan vanwege een te hoge werkdruk, een onveilige werksfeer of ruzie met een naaste collega? Dan zal het payrollbedrijf aandachtig naar zijn of haar verhaal luisteren. Zij schakelen desnoods een Arbo-specialist in die de situatie kan monitoren en behandelen. Omdat dit allemaal via de ‘externe’ juridische werkgever, het payrollbureau, verloopt, hoeft uw medewerker niet direct naar een collega of leidinggevende te stappen. Dat kan wellicht ook een hoge drempel wegnemen om eventuele klachten en problemen echt aan te pakken!

Maak een afspraak met een payrollbureau

Wilt u weten of payroll ook binnen uw bedrijf de sfeer kan verbeteren? Ga dan op zoek naar een payrollbedrijf en maak een afspraak. Geef aan waar u momenteel tegenaan loopt en wat de rol van het payrollbureau hierin zou zijn. Bevalt het u wat deze specialisten u vertellen? Kies dan ook voor payroll en verbeter daarmee de werksfeer in uw bedrijf!
herkenbaar, of wilt u op dit blog reageren? Neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *