Zilvervisjes in huis? De oorzaak en aanpak!

Bestrijding van de zilvervisjes in uw woning

Heeft u momenteel te kampen met vele zilvervisjes in uw woning? Het zilvervisje en papiervisje zijn niet graag geziene gasten in woningen. Een zilvervisje brengt geen schade toe aan uw woning, terwijl een papiervisje wel degelijk voor schade kan zorgen. Zowel het zilvervisje als het papiervisje hebben een glanzend uiterlijk. Ze hebben meerdere kleine pootjes, waarmee ze over de muren en vloeren in uw woning kruipen. Het papiervisje veroorzaakt doorgaans schade in warme, geïsoleerde woningen. Heeft u te maken met zilvervisjes, dan duidt dit op vochtige plekken in uw woning.

Veel vocht in uw woning

Het zilvervisje laat zich het meest zien in de badkamer. Deze insecten zijn namelijk dol op een vochtige omgeving. Ook bevinden zich vaak schimmels in de kieren en spleten op de muren of onder uw stortbak. Deze schimmels dienen als voedsel voor de zilvervisjes, zodat zij lang in leven blijven.

Het effect van hygiëne

Misschien denkt u dat het beter reinigen van uw badkamer helpt om de zilvervisjes te bestrijden. Echter is deze maatregel niet effectief. Het zilvervisje bevindt zich vaak tussen de muren, in boeken of op andere plekken. Als u de luchtvochtigheid omlaag brengt, door vochtvreters of ventilatie te plaatsen, wordt uw woning automatisch onaantrekkelijk voor zilvervisjes.

Zilvervisjes in huis: de oorzaak

U wilt weten hoe u zilvervisjes kunt bestrijden? Eerst vertellen wij u graag meer over de oorzaken van zilvervisjes in huis. Dit is essentieel om te weten, zodat u de zilvervisjes straks op de beste wijze kunt bestrijden. Een belangrijke reden voor de aanwezigheid van zilvervisjes in huis is het gebruik van laminaat of parket met platte plinten. De plinten sluiten niet nauw aan op de muur. De plakstrip laat vaak los, wat maakt dat de plinten minder goed op het laminaat liggen. Dit betekent dat de zilvervisjes een ideale verstopplek hebben waar zij zich ook kunnen voortplanten. Een tweede belangrijke oorzaak is veel vocht in huis. De zilvervisjes komen hier al snel op af. Ook indien u veel scheuren en kieren in naden en tegels heeft, wil het zilvervisje zich hier maar al te graag in nestelen.

Voorkomen van zilvervisjes

Zilvervisjes wenst u uiteraard te voorkomen, of deze zich nu in uw badkamer of gehele woning bevinden. Hoe u dit doet? Zorg allereerst voor een volledige afdichting van uw vloeren met staande plinten. Dit zorgt voor het verdwijnen van een belangrijke nestplek van de zilvervisjes. Hierdoor zullen zij zich ook niet voortplanten. Ook badkamerventilatie raden wij ten zeerste aan. De ruimte wordt hierdoor minder vochtig en is hiermee ook minder uitnodigend voor het zilvervisje. Maak tevens gebruik van vochtvreters. Dit zorgt ervoor dat eventueel vocht zal verdwijnen en zilvervisjes niet worden aangetrokken. Zijn er kieren in de plafonds in uw woning of enkel de badkamer aanwezig? Zorg er dan voor dat u deze afdicht met een speciale voegkit. U zorgt er hiermee tevens voor dat een nestplek voor de zilvervisjes verdwijnt. Ook het voorkomen van schimmels en de aanwezige schimmels verwijderen, is raadzaam. Deze schimmels zijn namelijk een belangrijke voedselbron voor het zilvervisje.

Hulp gewenst? Zet een ongediertebestrijder in!

Wilt u de hulp van een professional inroepen bij het bestrijden van de zilvervisjes? Of wilt u preventiemaatregelen laten toepassen? Zet dan een professionele ongediertebestrijder in. Met de vele kennis en kunde die zij omtrent de bestrijding van ongedierte in huis hebben, worden ook uw zilvervisjes effectief bestreden. En dit ook nog eens met effectieve middelen die u niet in de supermarkt kunt verkrijgen. Door een ongediertebestrijder in te schakelen, bent u er zeker van dat u straks van de kruipende zilvervisjes in uw woning af bent. Wilt u meer informatie? Ga dan te rade via Google en bekijk welke ongediertebestrijder zich bij u in de buurt bevindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *