De voordelen van een betonvloer in de woonkamer

Voordelen van betonvloeren

Een betonvloer in uw woonkamer? U heeft het wellicht nog niet eerder overwogen, maar een betonvloer kan een zeer mooie toevoeging zijn aan uw interieur. En dat zeker niet alleen wanneer u een moderne of strakke inrichting heeft. Ook met een traditioneel interieur kunt u profiteren van de voordelen van betonvloeren in uw woonkamer. Wat die voordelen precies zijn, vertellen wij u graag.

Grote variatie

Het eerste grote voordeel van een betonvloer is het feit dat er ontzettend veel mee gevarieerd kan worden. Zoals gezegd past een betonvloer niet alleen in een strak en modern interieur. Richt uw woning in met luxe stoffen en sierlijke details in het meubilair als u gaat voor een klassieke look. Bent u juist groot fan van de industriële trend? Kies dan voor accessoires van ijzer of staal en natuurlijke kleuren als bruin en donkergroen. De betonvloer kunt u zien als een basis voor uw interieur. Echter valt met de betonvloer zelf ook genoeg te variëren. Zo is het mogelijk om de vloer in kleur te laten leggen. Ook kan er een illusie van voegen gecreëerd worden door het aanbrengen van groeven, waardoor de betonvloer de uitstraling krijgt van een luxe tegelvloer. De afstanden en de diktes van de groeven kunt u volledig zelf bepalen.

Makkelijk in het onderhoud

Een tweede voordeel van de betonvloer is het feit dat hij volledig naadloos is. Hierdoor heeft u geen last van vuilresten die achterblijven of bacteriën die zich in de vloer nestelen. Ook maakt dit het onderhoud van de betonvloer een heel stuk makkelijker dan het onderhoud van andere typen vloeren. Daarbij is de vloer erg slijtvast en zeer duurzaam. Met relatief weinig onderhoud geniet u van een vloer die er jarenlang zo goed als nieuw uitziet.

Makkelijk te combineren met vloerverwarming

Ten slotte kunnen betonvloeren perfect gecombineerd worden met vloerverwarming en vloerisolatie. Naast het feit dat u met vloerverwarming nooit meer last heeft van koude voeten, wordt de warmte bovendien veel gelijkmatiger over de kamer verdeeld. Uw woning zal dan veel aangenamer aanvoelen. Deze gelijkmatige warmteverdeling betekent ook dat u op uw energiekosten kunt besparen, want de ruimte bereikt sneller een prettige temperatuur. Kiest u voor een betonvloer met vloerverwarming, dan kiest u dus voor stijl en comfort.

Storten door een specialist

Wij raden altijd aan om betonvloeren te laten storten door echte experts op dit gebied. Zij zullen de vloer niet alleen professioneel storten en zorgen voor een nette afwerking, maar u kunt bovendien rekenen op advies en tips van echte vakmannen. Neem eens contact op met een specialist, en ervaar zelf de voordelen van een betonvloer in de woonkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *