Wooncomfort verhogen met een huislift

Gemak van een huislift

Sommige gebouwen hebben geen lift, terwijl die er toch wel goed van pas zou komen. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van een rolstoel, of bent u door ouderdom slecht ter been, dan biedt een huislift uitkomst. Gelukkig zijn er bedrijven gespecialiseerd in het installeren van de zogenaamde ‘special home lift’. Dit soort liften kunnen geplaatst worden in bestaande gebouwen, waar slechts beperkt ruimte is voor een huislift. In dit blog vertellen wij alles over de verschillende mogelijkheden voor zo’n speciale huislift.

Verhoog uw wooncomfort

Een huislift is een perfecte oplossing om uw wooncomfort te verhogen zonder dat u daarvoor hoeft te gaan verhuizen. Een huislift is dan ook een perfect alternatief voor een traplift. Hij is veel makkelijker in gebruik, en kan u heel wat zorgen schelen. Niet alleen is een huislift een goede oplossing wanneer u slecht ter been bent, maar ook wanneer u simpelweg met meer gemak uw boodschappen of de wasmand naar boven wilt brengen is het de perfecte uitkomst. Bovendien kan een special home lift mooi verwerkt worden in het interieur.

Ware toevoeging aan uw interieur

Professionele installateurs van huisliften kunnen een lift voor u ontwerpen die in een bouwkundige schacht gemonteerd wordt, maar het is ook mogelijk om een zelfdragende schacht te leveren met dichte of glazen panelen. De cabine zal uitgevoerd zijn met een wit plafond met led-spots. Voor de cabinewanden heeft u ontzettend veel keuze uit verschillende kleuren en motieven. Dit geldt ook voor de vloeren. Zo kunt u er dus voor zorgen dat de huislift helemaal binnen uw interieur past.

Verplaatsen via een special home lift

De aandrijving van een huislift gebeurt met een elektromotor boven in de liftschacht. De liftcabine en een tegengewicht zijn via platte banden verbonden met deze elektromotor. Een ervaren monteur kan dit soort special home lift vakkundig in uw woning verwerken. Zo neemt de lift niet onnodig veel ruimte in en hij mooi past binnen uw interieur. Voor de deuren kunt u bovendien onder andere kiezen uit draaideuren en automatische schuifdeuren, die ook weer in verschillende kleuren geleverd worden.

Traplift of huislift?

Twijfelt u over de keuze voor een huislift, omdat u ook een traplift overweegt? Bedenk u dan wel dat, wanneer u kiest voor een traplift, u niet met uw rollator of rolstoel naar boven kunt gaan. U zult dan een lastige overstap moeten maken. Met een huislift is dat niet het geval. Deze is dus veel gebruiksvriendelijker. Ook kunt u met een huislift gemakkelijk andere producten naar boven brengen. Heeft u weinig kracht in uw armen, dan is een huislift handig wanneer u bijvoorbeeld boodschappen of een wasmand naar boven moet brengen.

Op zoek naar een specialist

Kortom, met een special home lift kunt u uw wooncomfort drastisch verhogen wanneer u slecht ter been bent. Ook als uw woning daar in eerste instantie niet voor ontworpen is. Neem contact op met een specialist die huisliften op maat kan maken, en voor uw het weet geniet u thuis van het gemak van uw eigen huislift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *