VCA basis opleiding

De veiligheidsbasis voor de bouw

In de bouw werken veel verschillende soorten werknemers door elkaar aan een project. En die hebben allemaal verschillende belangen en werken op een andere manier. Dat kan op een dag leiden tot ongelukken of onveilige situaties. Maar als kleine ongelukjes grote(re) ongevallen worden, dan zijn de problemen niet altijd te overzien. Zeker niet als het gaat om verzekeringswerk voor de aannemer. Daarom is een VCA-opleiding voor uw medewerkers in de bouw onmisbaar. U leest hieronder waarom.

Wat is VCA?

De afkorting VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. Dit geeft aan dat een bedrijf veilig werkt en streeft naar minder ongevallen op de werkvloer. Het is daarom belangrijk dat uw medewerkers een VCA-opleiding gevolgd hebben, omdat u als aannemer in vele gevallen geen opdrachten meer krijgt als u niet VCA-gecertificeerd bent. Om als bedrijf het VCA-certificaat te behalen, moeten al uw operationele medewerkers een VCA-opleiding volgen en een diploma Basisveiligheid VCA (B-VCA) behalen of reeds in hun bezit hebben.

Wat bewijst het VCA-certificaat inhoudelijk?

Natuurlijk is het hebben van een VCA-certificaat leuk op papier. Maar wat bewijs u nu echt met dit certificaat? Het VCA-certificaat toont aan dat uw medewerkers basiskennis hebben op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu op de werkvloer. En het toont aan dat ze die basiskennis ook in de praktijk kunnen toepassen. Met andere woorden: het VCA-certificaat is van belang voor iedereen!

Meer informatie over VCA-basis

U ontkomt er als bedrijf niet aan om een veilige werkomgeving te creëren op de werkvloer. En eigenlijk moet die behoefte er intrinsiek al bij u zijn. Zeker omdat u ook weet dat u met het bezit van VCA-certificaten geen opdrachten meer hoeft mis te lopen. Wilt u uw medewerkers ook een VCA basis opleiding laten doen? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak met een opleidingsinstituut dat deze cursus aanbiedt. U vindt ze eenvoudig op internet.

Meer weten over dit certificaat of andere vragen over veiligheid in de bouw? Neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *