Tips om een dakraam te laten plaatsen

Met 3 tips een dakraam laten plaatsen

Wilt u meer lichtinval creëren op de donkere zolderkamer? Misschien omdat u er een extra kamer van wilt maken? Laat dan een dakraam plaatsen. Een dakraam zorgt niet alleen voor meer natuurlijke lichtinval, maar ook voor ventilatie. Hierdoor neemt het wooncomfort toe. Het is mogelijk om zelf een dakraam te plaatsen, maar wanneer u zelf niet zo handig bent of over twee linkerhanden beschikt, kunt u dit beter overlaten aan een specialist. Wij geven u in dit blog 3 tips waarbij we u vertellen waar u vooraf rekening mee moet houden wanneer u een dakraam laat plaatsen. Of u dit nu zelf gaat doen of wilt laten doen. Bent u benieuwd naar onze tips? Lees snel verder.

Tip 1: Bepaal de positie van het dakraam

Voordat u begint, is het handig dat u nadenkt over de positie van het dakraam. Hierbij moet u met een aantal zaken rekening houden, zoals de grootte van het dakraam, de verdere verbouwing, de latere vloerhoogte en de eventuele vluchtroutes. Ook heeft u een bepaalde afstand nodig ten opzichte van de dakspanten. Deze afstand moet zowel rechts als links ca. 5 cm zijn. Hierover kunt u zich het beste laten informeren door een professional. Heeft u een geschikte positie voor het dakraam gevonden? Dan kunt u door naar de volgende stap.

Tip 2: Kies een geschikt dakraam

Er zijn verschillende soorten en merken dakramen op de markt. Het kan lastig zijn om hieruit een keuze te maken. De populairste dakramen zijn die van Velux en Fakro. De dakramen van Velux hebben bijvoorbeeld een groter glasoppervlak en beschikken over betere isolatiewaarden. Dankzij de nette afwerking passen ze bij ieder interieur. Wanneer u dakramen van Fakro in huis haalt, kiest u voor een betrouwbare én betaalbare oplossing. Het merk Fakro hecht bij de productontwikkeling veel waarde aan gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Welk merk past het beste bij u?

Tip 3: Dakraam op maat laten maken

Kunt u niet kiezen welk dakraam u het mooist of meest praktisch vindt? Dan kunt u er ook voor kiezen om een dakraam te laten maken op maat. U geeft dan al uw wensen door aan ervaren specialisten die uw wensen verwezenlijken. Daarbij zullen ze u goed begeleiden bij het maken van keuzes en eventuele voor- en nadelen van de verschillende opties met u bespreken. Hierdoor kunt u een dakraam laten plaatsen dat precies bij uw wensen past.

Wat zijn uw ervaringen bij het laten plaatsen van een dakraam? Deel ze met ons via het contactformulier. We zijn erg benieuwd!