Wat is een valraam?

De functie van een valraam

Een valraam is een raam dat naar binnen valt. Een valraam is geschikt om een ruimte te ventileren. U kan er bijvoorbeeld de kooklucht in de keuken mee verjagen of zorgen voor een frisse lucht op uw toilet. Ook in uw slaapkamer of woonkamer kan ventilatie van pas komen. Naast het ventileren van uw woning, bieden valramen door de kiepfunctie meer veiligheid. Wilt u weten wat de voordelen zijn van een valraam in uw woning? Lees snel verder!

Hoe werkt een valraam?

Een valraam kiept enkel naar binnen, het raam draait niet. Er wordt een vallende beweging gemaakt. Waarom een valraam altijd naar binnen kiept? Als een valraam naar buiten zou kiepen, kan er bijvoorbeeld water naar binnen stromen. Dit is niet praktisch. Het hendel om het raam mee te bedienen kan aan de bovenkant of zijkant zitten. In één beweging kunt u het raam eenvoudig open zetten. Makkelijk toch?

De voordelen van een valraam

Een valraam heeft meerdere voordelen voor uw woning. Deze voordelen zijn:

  • Valramen zijn onderhoudsvrij, ze hebben geen schilderbeurt meer nodig
  • Als huiseigenaar of als eigenaar van panden heeft u geen onderhoudskosten meer
  • Valramen hebben een groot lichtdoorlatend oppervlak, hierdoor laten ze meer licht door dan traditionele ramen
  • Valramen kunnen rechtstreeks in uw kozijnen geplaatst worden, er is geen raamconstructie voor nodig en het hang- en sluitwerk is al voorgemonteerd
  • Valramen zijn te leveren met het politiekeurmerk veilig wonen

Een valraam plaatsen

Het plaatsen van een valraam heeft dus veel voordelen, vooral in kleine ruimtes of ruimtes waarin ventilatie gewenst is. U heeft veel mogelijkheden bij het kopen van een valraam. Er bestaan houten valramen, kunstof valramen, aluminium valramen, etc. U kunt zelf kiezen wat u het mooist vindt voor in uw woning. Ga dan zeker ook een bijpassend valraambeslag kopen om uw valraam te kunnen plaatsen.

Wilt u meer informatie over het plaatsen van een valraam? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *