Paardenstal op maat bouwen

Let hierop bij een paardenstal bouwen

Een paardenstal is meer dan een schuurtje voor uw paard. Een goede stal moet aan een aantal eisen voldoen. Dus wilt u een paardenstal op maat bouwen? Houd dan rekening met deze 3 dingen. Zo geeft u uw paard een comfortabel onderkomen.

1. De afmetingen van de stal

Wanneer u een paardenstal gaat bouwen, moet de maat van de stal natuurlijk kloppen. U kunt de volgende afmetingen aanhouden bij het bouwen:

  • Een paard met een schofthoogte tot 1,55 meter heeft minimaal een vloeroppervlak van 9 vierkante meter nodig
  • Een paard met een schofthoogte van 1,55 tot 1,64 meter heeft minimaal een vloeroppervlak van 9,60 tot 10,75 vierkante meter nodig
  • Een paard met een schofthoogte van meer dan 1,75 meter heeft minimaal een vloeroppervlak van 12,25 vierkante meter nodig

    Paardenstal

2. Ramen

Bij het bouwen van een paardenstal moet u goed nadenken over de plaatsing van de ramen. Het is af te raden om de ramen aan de zonkant te plaatsen. In de zomer kan de stal hierdoor namelijk veel te heet worden. Wel moet er natuurlijk genoeg licht naar binnen kunnen. U kunt er ook voor kiezen om luikjes voor de ramen te maken. Dan kunnen de luiken dicht wanneer de zon te fel is.

3. Ventilatie

Een paard heeft genoeg frisse lucht nodig. Goede ventilatie van de stal is daarom heel belangrijk. Aan de andere kant is het ook niet goed als een paard op de tocht staat. Zorg daarom voor ventilatie die wel frisse lucht binnen laat, maar niet te veel kou.

U kunt het bouwen van een paardenstal op maat natuurlijk ook uitbesteden aan een specialist. Zo weet u zeker dat de stal aan alle eisen voldoet. Wilt u hulp bij het vinden van iemand die een paardenstal kan bouwen? Neem dan gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *